Robi ZnakNapis Robiwww.slatinany.cz
 

1992 - Kunvald


Krejzův kopec 27. 7. – 8. 8. 1992

Na tento tábor jsme vyrazili opravdu hodně daleko až do Kunvaldu na Krejzův kopec. Hlavním vedoucím byl tentokrát Michal Herzán a jeho zástupcem Milan Chalupník. Z dospěláků, kteří s námi jezdí dodnes byly opět přítomny naše dvě kuchařinky Hanka s Evou. Z tehdejších dětí s námi opět byly Hybe /Zuzka Hübnerová/ a Pípa /Iva Paulová/ no a nově i oba Mopové Velkej a Malej /Martin a Pavel Kubínovi/.
Rozděleni jsme byli do 5 oddílů: Lučištníci, Psanci, Střelci, Strážci z Sherwoodu a Zbojnice.
Protože jsme byli opět na novém místě, museli jsme nejprve okolí pořádně zmapovat a zakreslit do map. Při té příležitosti jsme objevili dole pod kopcem koupaliště, kde jsme díky velkým vedrům trávili hodně času.
Na vlastní kůži jsme si vyzkoušeli stavbu chýší, které pak nelítostná porota testovala. Chatrč musela odolat větru, dešti a dalším výmyslům poroty.
Táborová olympiáda měla jako obvykle několik disciplín více či méně obvyklých např: softball, špaček, vybíjená,……
Protože jsme nechtěli celých 14dní strávit na vrcholku Krejzova kopce a na koupališti pod ním, vydali jsme se na celodenní výlet do Vamberka a k Pastvinské přehradě.
A abychom neměli málo pohybu, bylo pro nás v několika dalších dnech připraveno několik závodů. Střelecký trojboj : střelba lukem na pohyblivý cíl, střelba na cíl a střelba do        dálky. Hoganův závod : to byl hodně náročný závod, protože se soutěžilo ve dvojicích a trať s překážkami se musela absolvovat pozadu. No a nakonec nás čekal branný závod : uzly, ohně, střelba ze vzduchovky, hod granátem a plížení.
Poprvé se na našich táborech objevil „Den naruby“ tzn., že děti se staly dospěláky a dospěláci dětmi. Děti připravovaly pro dospěláky program a pořádně se jim pomstily, když pro ně připravily bahenní válku, ze které neodešly ani oni bez zásahů od bahna.
Mezi nejoblíbenější hry patřily zcela určitě ten rok poprvé hrané „Plechovky“. To je noční hra, při které jsou kolem tábora na kolících rozmístěny plechovky. Jeden oddíl hlídá a druhý, který se pohybuje okolo tábora má za úkol ukrást co nejvíce plechovek.



Fotky k táboru

powered by Write.cz, s.r.o.