Robi ZnakNapis Robiwww.slatinany.cz
 

1996 - INDIÁNSKÉ LÉTO


Dřevíkov – Kořenova louka – 14. – 27. 7. 1996

Toto léto vyrostla na Kořenově louce indiánská teepee a do nich se nastěhovalo několik indiánských kmenů: Rod zapadajícího slunce, Inčakuté, Skaliové, Čejeni, Dřevíkovští válečníci a Vlci.

úterý 16. 7. 1996

    Dnešní den byl zasvěcen práci. Vyráběly se takové věci jako: tkalcovský stav, kůl pro indiánskou hru, křeslo pro velkého náčelníka, lavičku pro případné návštěvy, terč a mučednické kůly. Po obědě jsme se rozdělili na indiánky a indiány. Indiánům ukazoval Měsíc v úplňku jak rozdělávat oheň za pomoci třecích dřívek a indiánky připravovali těsto na placky. Večer byl slavnostně vztyčen vysoký totem.

středa 17. 7. 1996

    Po snídani mezi sebou začaly kmeny soupeřit a to ve vázání uzlů, určování severu podle buzoly a hodinek a ve stavění ohňů. Poté ještě museli přinést kámen, který podle jejich odhadu vážil 3kg. Po poledním klidu indiáni vyráběli vozíky, na kterých měli navozit dříví na táborák. Poté si každý kmen vytvořil svoje ohniště a upekl si svého hada. Večer všichni společně zasedli k ohni.

čtvrtek 18. 7. 1996

    Po hvizdu píšťalky jsme museli co nejrychleji vylézt ze spacáků i ze stanů a sbírat po táboře březové placky, na nichž byla čísla. Podle součtu čísel vždy vzniklo pořadí kmenů a podle toho kmeny získávaly části mozaiky. Po snídani jsme v lese hledali písmenka, která nám po složení dala zprávu, podle které jsme se vypravili do okolí hledat rostliny, které známe. Přestože jsme byli unavení, zahráli jsme si ještě několikrát veverčí ocásky.

pátek 19. 7. 1996

    „Den chrabrých činů“. Do soumraku jsme museli zachránit zlatou šupinu, kterou ukradl hrozný Močák. Abychom věděli, co přesně dělat a jak se zbavit Močáka, museli jsem na 4stanovištích získat písmenka, která jsem lepili do tabulky. Získat je ale nebylo vůbec jednoduché. Když se nám to podařilo, museli jsem si vzít jedny plavky a čokoládu a vydat se k rybníku Dlouhému. Tady na nás čekal náčelník Velký péro, který nám za čokoládu prozradil, že další indicii najdeme uprostřed rybníka v balonku. Jeden z nás se musel obětovat a doplavat pro ni v pěkně ledové vodě. Indicie nás poslala do Vítanova, kde jsme museli nalézt zakopanou láhev. Abychom z ní získali zprávu, museli jsme ji naplnit vodou. Ve zprávě stálo, že vejce s Močákovou mocí najdeme někde v rákosí a musíme ho rozbít před jeho očima. To vše se nám podařilo a tak jsme zlatou šupinu zachránili.

sobota 20. 7. 1996

    Celé dnešní dopoledne jsme strávili na Veselém kopci na jarmarku. Odpoledne jsme se učili odlévat stopy zvířat a zahráli jsme si jednu Kimovku. Museli jsme si zapamatovat co nejvíce věcí, které na lesní cestu nepatřily a nadiktovat je našim náčelníkům. Před večeří nám přijeli ochotníci z Veselého kopce přijeli zahrát pohádku. A po večeři jsme si u táboráku zazpívali pár písniček, zahráli pár her a pak se uložili do spacáků.

neděle 21. 7. 1996

    Zápis dnešního dne nebyl nalezen.

pondělí 22. 7. 1996

    Každý správný indián musí umět jezdit na koni a tak jsme se to dneska učili i my. A kdo se zrovna nevozil, vyráběl kmenový totem. Po obědě jsme se učili, jak vypadá správné indiánské malování – válečné, slavnostní,….Odpoledne jsme v lese hráli bojovo – šifrovou hru, ve které nám škodily šílené indiánky. Po večeři byl slavnostní táborák na počest ukončení první poloviny tábora.

Další dny tábora bohužel nechal Velký Manitů zmizet.




Fotky k táboru
Hanka, Eva a Velkepero - Milan Majk, Bujnoska, Pekita a Cica Mesic v uplnku - Jenik narušitel_bahňák
honzuv oddil pred teepee Rada starsich Saman-Stego
šaman na koni Velka ruka-Iva-slavi narozeniny velkej mopadži

powered by Write.cz, s.r.o.