Robi ZnakNapis Robiwww.slatinany.cz
 

2000 - za pokladem aztéckého boha slunce


Dolany 23. 7. – 5. 8. 2000

pondělí 24. 7. 2000

    Po snídani nám Ondra rozdal úkoly. Kluci vyráběli lavičky, nástěnky, poštovní schránku,… Holky vyráběly vlajku a různé pomůcky pro hry, které budeme v průběhu tábora hrát. Odpoledne jsme se vydali po fáborkách do okolí tábora, každý oddíl šel po fáborkách své barvy,ale na konci cesty jsme našli jen bílý papír. Vzali jsem ho do tábora a tam nám Ondra prozradil, že k tomu, aby se nám odkrylo tajné písmo, musíme papír opálit nad ohněm.

úterý 25. 7. 2000

    V noci byla pěkná bouřka a tak se všude v táboře objevily kaluže vody a bahno. Protože se nedalo pořádně nic dělat, vydali jsme se na výlet do Nových Hradů. Po návratu do tábora jsme si odpočinuli a pak se dali do dalšího soutěžení. Čekaly nás tyto soutěže: bolaso, sirkovaná, kuličkiáda, brtník, … Večer byl oheň, kterého jsem si zazpívali, zahráli a zatancovali.

středa 26. 7. 2000

    Dopoledne jsme se rozdělili na dvě skupiny. Jedna šla do Pivnic slaňovat a druhá šla střílet. Vystřídat jsme se bohužel nestihli, protože začalo opět pršet. Odpoledne jsme měli za úkol vymyslet pohádku, ve které se měla použít slova ze známých filmů a pohádek. A zahráli jsme si bingo. Večer jsme v hangáru hráli hry počítané do CTH / házení karet do lavoru, sfoukávání svíček, dělání co největšího rachotu, stání na jedné hoze,……/ Pak už jsme museli jít i přes protesty spát.

čtvrtek 27. 7. 2000

    Ráno nás opět probudilo šumění deště. Budíček byl posunut a velcí kluci odešli do lesa na chvojí, abychom nemuseli chodit jen bahnem. Mezitím jsme se nasnídali a po oddílech se vydali do krmelce hrát RISK. Počasí se trošku umoudřilo a tak jsme na hřišti, na kterém nebylo tolik bahna běhali štafety. Po obědě už bylo krásně a tak jsem si vyměnili role a šli opět slaňovat a střílet. Milošovi se podařilo nejen urvat spodek u auta, ale taky sehnat piliny a tak jsem měli cestičky v táboře vysypané pilinami.

pátek 28. 7. 2000

    Celé dopoledne probíhala v Pivnické rokli velká bitva. Úkolem oddílů bylo projít dané území, aniž by je některý ze skrytých ostřelovačů zasáhl. Odpoledne měla být sehrána závěrečná bitva, ale opět se bojovalo hlavně s počasím. Ostřelovači a bojovníci se schovali před průtrží mračen ve skalách, ale v táboře tekla voda proudem a splachovala námi nanošené piliny. Krmelcem protékal malý potok asi ¾ hodiny. Proto jsme se zbytek odpoledne věnovali napravování škod. Večer byl plný společenských her.

sobota 29. 7. 2000

    Dopoledne-předávání informací z osamělých ostrovů. Odpoledne se hráli motýlci. A později ringo dětí proti vedoucím na úplně rozbahněném hřišti. Večer přijel Frenky a s Piňosem nám zahráli a zazpívali pár písniček. A protože jsme se odpolend nechovali moc hezky, měli jsme zkrácenou večerku, takže jsme museli hned do spacáků.

neděle 30. 7. 2000

    Návštěvní den. Abychom rodiče moc nevyděsili tím, jak tu v tom deštivém počasí žijeme, hned od rána jsme pilně uklízeli. Když přijeli, byli jsme jim vděčni za suché a čisté oblečení. Převzali jsme jimi přivezenou potravu, popovídali si,…. procházku táborem,ale mnoho rodičů odmítlo, asi neradi chodí po pilinách. Po jejich odjezdu jsme až do večera v hangáru válčili o lodě.

pondělí 31. 7. 2000

    Ráno nás čekalo veliké překvapení. Obloha byla jako vymetená a smálo se na nás sluníčko. Po týdnu už bylo na čase. A tak jsem se vydali na vycházku do okolí, každý oddíl po své ose. Sbírali jsem houby, hráli hry, kochali se krajinou, ….Odpoledne jsme stavěli hráze a sluneční hodiny. Někteří slaňovali, někteří stříleli nebo připravovali dříví na večerní táborák.

úterý 1. 8. 2000

    Dopoledne jsem si zahráli pár zápasů v ringu a fresbee a odpoledne vyrazili na dlouhou cestu na zříceninu hradu Košumberk. Zříceninu jsme si dokonale prohlédli a po svačině jsme pomalu vyrazili na cestu zpět do tábora. Někteří se ještě vykoupali v potoce a pak už jsme měli zasloužené osobní volno.

středa 2. 8. 2000

    Dneska nás čekala Finská stezka, na které nás čekala spousta nástrah. Lanová lávka, hledání úryvků v novinách, házení polenem, zatloukání hřebíků, podlézání provázků, přecházení klády a střílení. Po obědě nás čekala velká pohoda – koupání a opalování. to nám bohužel opět překazil déšť. Večer jsme proto opět strávili v hangáru při hraní her a písniček.

čtvrtek 3. 8. 2000

    Protože se blíží konec tábora a s ním spojený poslední a největší táborák, celé dopoledne jsme nosili dříví z lesa. Odpoledne se hrála štafeta v tiché poště a slavili se Vánoce. K nim patřil samozřejmě ozdobený stromeček, dárečky a koledy. A slavnostní nálada nám vydržela až do večerky.

pátek 4. 8. 2000

    Tento den byl posledním dnem tábora a tak se celý den pomalu uklízelo, dohrávaly se hry do CTH,…. Při večerním nástupu byly vyhlášeny výsledky CTH, stažena vlajka a pak jsme se odebrali k poslednímu táboráku….




Fotky k táboru
zase týnka týna s narozeninovou čokoládou štěpánovy narozky ruch v táboře
rozluštění zpráv ráďa malej mop a bujnoška Hlůša musí mít i na táboře přehled
hlavně se nedotknout brtník Aneta-co jsem zase udělala???!!! vylet na Kušumberk
Vanoce rozhazovani pilin predodchodem pipin oddil
Pinosuvoddil Micinavesvemkralovstvi Fanduvoddil2 Fanduv oddil_1
táborová píseň bůžek

powered by Write.cz, s.r.o.