Robi ZnakNapis Robiwww.slatinany.cz
 

2001 - město HER


Šiškovice 8. – 21. 7. 2001

1.den – neděle 8. 7. 2001

    Tak jsme se zase po roce sešli. To bylo radosti. Hned zpočátku jsme se rozdělili do oddílů a vybrali jsme si barvy. Modřiny měly kupodivu modrou barvu, Žaludi žlutou, Máci červenou a Šnitlíkové zelenou. Po svačině nám Piňos vysvětlil CTH, sice jsme to moc nepochopili, ale ….. No raději jsme se vydali na dřevo, abychom si mohli udělat první táborák. Ten jsme sice postavili, ale bohužel začalo pršet a bylo po ohni a tak jsme se napytlovali a usnuli.

2.den – pondělí 9. 7. 2001

    Dopoledne jsme nejprve hledali na Šiškovické lístečky s čísly a písmeny, po jejich správném seřazení jsme vyčetli, kde hledat obálku s dalšími instrukcemi. V obálce byla rozstříhaná mapa. Na ní byla křížky vyznačena místa, na kterých jsme měli najít písmena, ze kterých nám mělo vyjít konečné slovo. Tím bylo slovo KRÁL.Po poledním klidu jsme dostali další zašifrovanou zprávu. Pro klíč k jejímu řešení jsme si ale museli doběhnout. Po rozluštění šifry jsem chodili po jednotlivých stanovištích, kde jsme plnili úkoly, které nás měly dovést ke schované vlajce. Vlajku nakonec našli Šnitlici v bazénu.

3.den – úterý 10. 7. 2001

    Dopoledne bylo věnováno rostlinám, které jsme hledali a určovali. Po obědě jsme připravovali reklamní scénky na večer a pak jsem se šli rychle vykoupat, protože dospěláci se vrhli na čištění bazénu. Po slavnostním nástupu jsme se už nemohli dočkat soutěži v reklamách. Všem se moc moc povedly a všichni se moc snažili. Pak už vzplál táborák a my zpívali, hráli a tancovali. Po neodkladné hygieně jsme se odebrali do spacáků a spokojeně usínali.

4.den – středa 11. 7. 2001

    Dneska jsme se rozdělili na tři skupiny. Kluci šli vyrábět lodičky z kůry, malé holky v lese stavěly městečka a ostatní si mohli vybrat mezi drháním nebo oplétáním kamínků. Po obědě nám začalo pršet a tak jsme v klubovně dodělávali buď oplétání kamínků nebo drhání a nebo jsme malovali společné portréty oddílů. Po svačině vypluly vyřezávané lodičky po potoce a dodělávaly se plakáty oddílů. A protože pršelo i večer v krmelci se hrálo bingo.

5.den – čtvrtek 12. 7. 2001

    Dopoledne nás čekaly opravdu zajímavé hry: zvedání Ondry, roztáčení kola, běh ze Šiškovické a hod polenem. Po obědě nás čekala další hra, při níž jsme každý museli nasbírat při různých úkolech 150bodů.

6.den – pátek 13. 7. 2001

    Dnešní den byl věnován cyklistice. Soutěžilo se v těchto disciplínách: 1. jízda zručnosti, 2. vyjetí co nejvýše do Šiškovické, 3. strefování do terče z kola, 4.co nejpomaleji projet trasu. Odpoledne se nám počasí velmi zkazilo, ale i přesto jsme se vydali do lesa a zahráli jsem si ocásky. Po večeři jsme hráli fotbal, vybíjenou a flaškovanou.

7.den – sobota 14. 7. 2001

    Část dopoledne jsme strávili v potoce hledáním raků. Raci byli ale pouze očíslované papírky. Kdo první našel všech svých 8raků, mohl si první vybrat materiál na stavbu svého plavidla. Plavidlo se muselo vejít do bazénu a muselo uvést 4 členy oddílu + jednoho vedoucího. Stavbou plavidel jsme strávili zbytek dopoledne. Odpoledne se kromě všelijakého koupání, cachtání, máchání a plavání uskutečnilo také defilé plavidel s plnou posádkou. Večer jsme zasedli k ohni. U něj se jako již tradičně na tomto táboře odehrály divadelní scénky, tentokrát na téma „Co by se ve Večerníčku stát nemělo.“ Všichni jsme se náramně bavili a spokojeně se pak odebrali do spacáčků. Ale pro většinu vedoucích noc teprve začínala. Tábor byl přepaden. Poté, co vedoucí ve tři ráno chytli již sedmého přepadáka, ostatní zbaběle utekli.
Hláška dne: „Lidi, já jsem počúral světlušku.“ – Jaroušek B.

8.den – neděle 15. 7. 2001

    Neděle je vždy ve znamení velkého úklidu a velkého koupání před návštěvami rodičů. Ti se do tábora přihrnuli a ještě netušili, že jsou pro ně připravené různé hry a soutěže. Tím sbírali body pro oddíly, ke kterým jejich dítko patřilo. Po odjezdu rodičů jsme hrály další zápasy ve vybíjené a fotbale. To nám ale překazila veliká bouřka a proto si každý mohl dělat co chtěl, někdo hrál karty, někdo kostky, někdo si kreslil,…..

9.den – pondělí 16. 7. 2001

    Hledáme Čendu. Štafetová hra na dnešní den. Nejprve jsme museli hledat papírky ve své barvě od 1 do 40. To vše bylo na čas. Potom jsme šli podle mapy k Zádušáku a tam musel jeden z nás chtě nechtě do vody pro další zprávu, která nás poslala na další místo se zprávou. Tu jsme našli u mostu. Zprávu jsme nejprve museli rozluštit a pak se přesunout zpět do tábora. Na mapě nám šipka označila krajní lípu a tak jsme hledali v jejím okolí. Nakonec jsme ale museli pro zprávu vylézt až nahoru do koruny stromu. Touto zprávou jsme byli posláni na Šiškovickou, kde jsme našli 4 studánky „kanystry“. Ty jsme museli pomocí ešusů s vodou co nejrychleji naplnit, aby nám vyplavala zpráva ze studánky na povrch. Toto byla nejdůležitější zpráva, protože nám prozradila, kde hledat a zachránit Čendu. To se nejrychleji podařilo Modřinám. Večer si pro nás dospěláci připravili divadlo. Vrátili se zpět do školních lavic a my se moc dobře bavili.

10.den – úterý 17. 7. 2001

    Protože od rána šíleně lilo, dostaly děti snídani do postele do stanů. A některým se to náramně líbilo a chtěli do stanů i oběd, ale to už se jim nesplnilo. Když už to vypadalo, že budeme moct jít hrát hry ven, začalo zase pršet a tak jsem většinu dne strávili v klubovně.

11.den – středa 18. 7. 2001

    Dnes jsme vyrazili na velké mezitáborové utkání proti Palučinám. Vše se odehrálo na hřišti v Janovicích. Za velkého fandění naši kluci vyhráli ve fotbalu 4:2. Jak dopadla vybíjená dodnes nikdo neví. Po návratu do tábora se odvážlivci šli vykoupat do bazénu. Po večeři jsem se sesedli u ohně a pozorovali Áďu, jak se snaží zapálit oheň. Než se jí to ale podařilo, začalo opět pršet a my se museli přestěhovat do klubovny.

12.den - čtvrtek 19. 7. 2001

    Dneska nás čekala odveta za včerejší den. Děcka z Palučin dorazily do tábora za námi. Nejprve museli všichni překonat lanovou lávku a teprve potom jsme se mohli pustit do zápasů. Ve fotbalu jsme vyhráli. Ve vybíjené jsme taky vyhráli. Ve flaškované jsme opět vyhráli. A nakonec se po 10letech konal „Běh na Velkou Šiškovickou“ a v něm jsme jak jinak, samozřejmě taky vyhráli. Dneska byl náš den D!

13.den – pátek 20. 7. 2001

    Po včerejší eufórii jsme zápis z dnešního dne někam zašantročili.




Fotky k táboru
náš znak v bazénu naši vedoucí a instruktoři ziťan u pouštění lodiček
áďa letí :-) čistíme bazén oddíl hybešky oddíl pípy
u bazénu vmop na stromě z kroniky z kroniky
z kroniky

powered by Write.cz, s.r.o.