Robi ZnakNapis Robiwww.slatinany.cz
 

2002 - OSTROV ROBINSONŮ


Šiškovice 28. 7. – 10. 8. 2002

    Předem upozorňuji, že moře bylo po celou dobu velmi rozbouřené a proto se v něm část zápisků z deníku ztratila.

1.den – neděle 28. 7. 2002

    Po příchodu k táboru musely děti překonat lanovou lávku přes potok, aby jim byl umožněn vstup do tábora. Poté zjistily, že se strhla bouře a všechny jejich věci rozházela po Velké Šiškovické. To pro některé znamenalo vyšplhat se až nahoru. Tu pro spacák, tu pro kufr nebo batoh. Prvním úkolem plavčíků bylo po oddílech najít oheň, přenést ho a udržovat ve svých ohništích. Na tom by nebylo nic těžkého, kdyby ho neměli udržovat až do večerního slavnostního ohně, což se pro některé ukázalo jako ne moc lehké. Nakonec však byli úspěšní všichni. U večerního slavnostního ohně byli pasováni noví instruktoři a to Áďa, Štěpy a Mopadžové. Společně se pak zpívalo, hrálo a tancovalo a pak…….. první večerka.

2.den – pondělí 29. 7. 2002

    Celé dopoledne bylo věnováno hledání stromu banánovníku. Hledání probíhalo podle nedokreslené mapy a pro některé oddíly to byl vskutku těžký úkol.
     Po obědě došlo na koupání a hledání perel na dně bazénu. To skončilo nerozhodně. Poté došlo na předvedení bojových pokřiků jednotlivých oddílů. Velice napínavým se stalo psaní vzkazů, které se posílají do světa pomocí nafouknutých balonků. Společný start balónků se povedl a na modrém nebi vypadaly opravdu krásně.
    Po lahodné svačině došlo i na vedoucí a instruktory, kteří měli vybojovat pro svoje družstvo oblíbenou barvu. A tak se utkali v lítém boji. Nakonec to dopadlo takto: Skřekoti – žlutí, Crubíci – červení, Kostrbáci – modří, Lovci lebek – zelení.

3.den – úterý 30. 7. 2002

    Dopoledne – Finská stezka. Menší děti běhaly po menším okruhu a větší měly trať náročnější a delší. Ti co zrovna neběhali, vyráběli kalendáře a totemy na CTH.
    Odpoledne – koupání se vším všudy. I s nedobrovolným koupáním oblečených instruktorů. A ještě se dodělávaly a umísťovaly totemy a kalendáře. Po sváče si každý oddíl hledal místo, kde si postaví svoji chýši a začalo se stavět.
    Večer se všichni odebrali do svých chýší, připravili si spaní a rozdělali oheň. Při ohni byly hrány doseznamovací hry a pak se konala návštěva ostatních oddílů a jejich chýší. Pak už se všichni uložili k hlubokému, ničím nerušenému spánku.

4.den – středa 31. 7. 2002

    Zápis o tomto dni se nám ztratil v bouři.

5.den – čtvrtek 1. 8. 2002

    Deštivé ráno. Budíček byl posunut, čehož všichni moc rádi využili. Po snídani přišel na řadu drobný hazard – bingo. A když se počasí začalo umoudřovat, byl rozehrán turnaj Šaman, tj, turnaj v kopané a ve vybíjené.
    Odpoledne již za krásného počasí proběhly kromě koupání i scénky ze zdravovědy. Dospěláci předvedli, co dělat při různých úzarech. Po svačině byli všichni nakaženi, všem se na obličeji objevily barevné tečky. Celý tábor musel do karantény. Na prostranství mezi stany v označeném kruhu probíhaly děti a dospělí se do nich strefovali látkovými balónky. Nastal večer a všichni byli uzdraveni.
    U oddílových ohňů pak proběhla volba zástupce oddílu do „Ostrovního slavíka“. Nakonec si všichni na dobrou noc upekli brambory v popelu a uložili se ke spánku……
    Najednou se ale z lesa začaly ozývat bubny…. lidožrouti…..!!!!! Nejprve se na průzkum vypravili zástupci jednotlivých oddílů a vrátili se patřičně vystrašení. Lidožrouti si rozdělali oheň a mají u sebe zajatce, kterého chtějí sníst. Nakonec se všichni členové tábora postupně vydali obhlédnout situaci u lidožroutů. A všichni měli pořádně nahnáno. Protože lidožrouti byli opravdu strašliví.

6.den – pátek 2. 8. 2002

    Páteční zápisky se také ztratily. Víme pouze to, že po ránu se všichni z tábora rozhodli, že ze spárů lidožroutů zachrání jak nešťastného zajatce, tak i Džú. která se vydala na průzkum sama. Lidožrouty se podařilo zneškodnit, zatknout a přivést do tábora a zajatce zachránit. A protože byl zajatec vysvobozen v pátek, bylo mu dáno jméno Pátek. Lidožrouty se pokusily děti převychovat a opravdu se jim to částečně podařilo.

7.den – sobota 3. 8. 2002

    Hned ráno vzbudili vedoucí svoje svěřence vánočními koledami. Byly totiž Vánoce. Nejvíce překvapený byl Pátek, který tento svátek vůbec neznal. Celé dopoledne se vyráběly dárky pod vánoční stromeček. Odpoledne se kolem tábora proháněli jezdci na kolech a tak děcka fandily a fandily. Po svačině se stavěl oheň a strojil se vánoční stromeček. Před večeří přijela folková kapela, která nám zpříjemnila čas do večeře, ke které se podával bramborový salát a kapr. Pak nastal čas rozdávání dárků, lití olova, zpívání koled a navíc ještě proběhla soutěž o „Zlatého táborového slavíka“.

8.den – neděle 4. 8. 2002

    Neděle = návštěvní den. To znamená veliký úklid, všechno vynosit ze stanů a pak srovnat zase zpátky a ještě se při tom stihnout pořádně vykoupat.
    Po obědě nastává invaze rodičů. Tentokrát se nám návštěvy opravdu vyplatily, protože mamky, taťkové, babičky, dědové i ostatní rodinní příslušníci nám oškrabali a nastrouhali brambory na výborné bramboráky, které jsme měli po jejich odjezdu a odchodu k večeři. a po večeři prší a prší a tak mají oddíly čas na přípravu programu na zítřek.

9.den – pondělí 5. 8. 2002

    Ráno všichni vyrazili do okolí tábora hledat obálku, ve které se skrývaly další instrukce pro dnešní den. Po sbalení všech potřebných věcí na cestu dostal každý oddíl ještě dvě obálky – červenou a modrou. Kousek za táborem měla být otevřena modrá obálka, která říkala, že si všichni mají všímat věcí, které do lesa nepatří. Červená obálka měla být otevřena až u cizího tábora, ke kterému nás dlouhá cesta dovedla. V obálce byly tři lístečky a každý znamenal jeden úkol na jednom území. V prvním území musel každý vzít někoho na záda, aby byl vyšší, ve druhém se muselo celou dobu zpívat a ve třetím se muselo jít poslepu. pak už všichni zdárně dorazili na Rabštejnek. v rabštejnské Lhotě se všichni vykoupali a osvěžili a pak už vyrazili na cestu k táboru. Na ní ještě muselo být překonáno zamořené území, nalezeno devatero květů a složena básnička o dnešní dlouhé cestě. Po zbyteček dne bylo zasloužené osobní volno.

10.den – úterý 6. 8. 2002
11.den – středa 7. 8. 2002

    Oba dny sebralo moře a tak o nich nevíme zhola nic.

12.den – čtvrtek 8. 8. 2002

    Olympijský den. Každý si mohl libovolně vybrat 5 disciplín z těchto nabízených: Maratón, výběh Šiškovické, sprint, hod na cíl, hod do dálky, skok z místa, plavání. Celé dopoledne děti soutěžili a soutěžili a dospěláci odpočívali. Proto se Hybe rozhodla, ež odpoledne to samé absolvují dospěláci a děti se tím budou bavit. No dětem to šlo rozhodně líp.

13. a 14.den 9., 10. 8. 2002

    Tyto dny se opět ztratily v moři. Ale víme, že všichni zdárně z ostrova odpluli domů.




Fotky k táboru
asi bětka bára a jana bětka crubíci
crubíci hosi ve stanu hugo u ohne kaktus a piňos
klíště kuba s pochodní odlévání olova plavání - holky
plavání - start sekera skřekoti - jídlo stříkačka
svačina štěpán tábor z věže velký úklid
vlajková četa závěrečný oheň zdobení stromku zpivani koled

powered by Write.cz, s.r.o.