Robi ZnakNapis Robiwww.slatinany.cz
 

1991 - NÁŠ PRVNÍ TÁBOR


Náš první robický tábor se konal 12. – 24. 8. 1991 v Jančouři u Dřevíkova. Hlavním vedoucím byl zakladatel Robiků Jirka Zobal a jeho zástupcem byl Piňos /Honza Horník/. A jen tak pro zajímavost. Z první várky dospěláků na tomto táboře zůstalo jen pár jedinců, kteří se už vlastně řadí do inventáře a kteří jezdí na tábory dodnes. Jsou to naše výtečné kuchařinky Eva Pilařová a Hanka Hübnerová no a ještě Džú /Monika Trpišovská/. Tenkrát s námi byli také další dnešní dospěláci, tehdá ale jako děti, tak např.: Hybe /Zuzka Hübnerová/, Pípa /Ivana Paulová/.
Na úvod jsme si museli neznámý terén pořádně zmapovat a tak každý oddíl vytvořil vlastní mapu. Při mapování byl objeven rybník Dlouhý, který jsme pak hojně využívali ke koupání. Po mapování nás čekalo zápolení o Lesní roh – turnaje ve vybíjené, kopané, špačkovi a hodu polínkem.
V dalších dnech jsme si vyzkoušeli tábornické dovednosti – uzlování, rozdělávání ohňů, poznávání a stavbu ohnišť, orientaci mapy, azimutu, stavbu stanu a střelbu.
Navštívit nás přijela polovina skupiny Věrná čtyřka a tak jsme si večer u ohně pořádně zazpívali.
Nemohla chybět také táborová olympiáda a disciplíny byly vskutku neobvyklé – střelba, hod polenem, trojskok, lanová lávka a hod ringo kroužkem na kůl.
Samozřejmě jsme si také prožili noční přepad, který si na nás vymysleli naši kamarádi zálesáci. I přes velký strach, obzvlášť některých, se nám je podařilo pochytat a to bylo moc dobře. Další den totiž za nás škrábali brambory a zeleninu.
Poprvé jsme také hráli některé hry – flaškovanou, špačka, ocásky,…
Také jsme tady zažili jednu z nejhorších, nejhrůznějších, nejstrašidelnějších, nejodpornějších, nejbojácnějších nočních her v dějinách našich táborů. Prostě chlupy i vlasy nám stály hrůzou a po návratu si mnozí z nás museli převléknout spodní prádlo :o)Dodneška dnešní dospěláci, tehdá děti, vzpomínají na oběšeného Piňose, zakopaného Čachama, Sorbona se sekerou v zádech, pološílené bílé postavy v podání Dráži a Zobiny, atd…….
Pro zajímavost na tomto táboře získaly obě Paulovky svoje přezdívky. Monika je od té doby /16.8./ Džú a Iva Pimpa, což se později /asi za dva dny/ změnilo v Pípu a tou je dodnes :o)





Fotky k táboru
popiska obrázku Pinos a Dzu lidozrouti kluci se svou hranici
Jirka s hribkem - vedouci tabora Jirka a Maca Hybe vyhrala hranice
Draza s haremem dada a pinos bitva po slepu map2
mapa1 lidoop2 lidoop1 lavka
hra

powered by Write.cz, s.r.o.